vrijdag 12 december 2008

de mooie dingen van reizen

zijn: onderweg zijn naar een astronomisch observatorium, met de op 1 na grootste telescoop van zuid amerika (wat helaas gesloten bleek) als de bus opeens een halve meter naar beneden zakt, en je het achterwiel langs ziet komen rollen.


verdere mooie ervaringen; colombia, wat een geweldig mooi land! Zo veel mooier, opgeruimder en gestructureerder dan venezuela. En een natuurschoon, whaha, geweldig! En veiliger dan in venezuela. Niet dat ik me daar nou onveilig voelde, maar even ter vergelijking en als tegengas tegen al die indianenverhalen. Na het venezolaanse buitensportparadijs Merida (overpriced en blasé) ben ik de grens overgetstoken en heb ik me naar het colombiaanse pittoreske buitensportparadijs San Gil begeven, alwaar ik me kostelijk geamuseerd heb met parapanten en raften. Vooral dat laatste was echt geniaal. Stroomversnellingen tot klasse 5 (wat schijnbaar heftig is, zo voelde het iig wel). Zeker toen we omsloegen. Voor enkelen was de pret er toen wel af, maar nadat we deze angsthazen in een andere boot hadden gedumpt was het weer gaan met de banaan, zeker aangezien onze boot nu nog lichter was en dus nog hoger stuiterde. Om met mijn engelse compaan aldaar te spreken: Wicked!


Inmiddels ben ik in Bogota, in een echt huis met echte mensen (ja echt). Vanavond gaan we stappen met Angelica´s vrienden. Ben benieuwd, het bogotaanse uitgaansleven schijnt erg goed te zijn, men houdt hier wel van een feestje.

Hasta pronto!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten