zaterdag 31 januari 2009

rotsjes

eindelijk kwam het er dan van: klimmen in Suesca. Dit dorpje een uur boven Bogota heeft het best ontwikkelde klimgebied van colombia. honderden routes, sport en traditioneel, oftewel: een paradijsje. Aanvankelijk had ik nog enige angst dat het moeilijk zou zijn om klimpartners te vinden, maar de inmiddels bekende colombiaanse gastvijheid zorgde ervoor dat ik niks te klagen had.
Na een paar dagen op een dure camping te hebben gestaan kwam ik tot de conclusie dat mijn 5 euro slaapzak van de xenos toch niet uitermate geschikt was voor nachten op 2600m. Dus toen de klimmende hippie Mario mij een kamer in zijn huis aanbood nam ik dat aanbod dan ook gretig aan. Mario woont in een klein huisje in de heuvels buiten het dorp met zijn kat Andromeda en wietplanten, en spendeert zijn tijd klimmend danwel brood bakkend. Ondanks zijn moeilijk verstaanbare spaanse gemompel lukte het mij toch zo af en toe een goed gesprek te voeren, wat veelal neerkwam op Marios monologen, af en toe onderbroken door enthousiaste bevestigingen van mijn kant.
Verder gewoon veel geklommen met locale en minder locale klimmers. Nu ben ik weer terug in Bogota voor Cesar`s (el Cunjado) verjaardagsfuif. De komende dagen staan nog een voetbalwedstrijd (Bogota-Cali; een topper) en een bezoek aan Cesar`s projecten in de sloppenwijken op het program. Daarna moet ik dan toch echt het land gaan verlaten, want de 60 dagen waarvoor mijn paspoort is gestempeld zijn bijna om. Next stop: Ecuador!

en dan hebben we natuurlijk de fotos nog.

ciao!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten