zondag 15 februari 2009

Ecuador

Zo laat ik maar weer eens wat schrijven, anders blijft dat vervelende bericht bovenaan staan. Na alle ellende (nouja, het viel best mee, was eigenlijk gewoon een paar dagen lekker, maar duur slapen) ben ik nu in Ecuador! Jawel, ik ben op het zuidelijk halfrond. Dit besefte ik mij onlangs pas, u begrijpt wat voor een grootse gebeurtenis de overschrijding van de evenaar geweest moet zijn...
Aanvankelijk had ik Quito overgeslagen, in lijn met mijn plan om grote steden te mijden. Zodoende was ik in Riobamba (een kleine, maar dan ook behoorlijk saaie stad). Aldaar heb ik het idee in mijn hoofd gekregen dat ik de vulkaan Cotopaxi wil beklimmen. Tot twee keer toe had ik een medestander gevonden (een gids inhuren is aanzienlijk goedkoper met zn tweeen), maar beide keren haakten ze af. De laatste toen we aan het acclimatiseren waren op een andere vulkaan. Destengevolge ben ik dan toch maar naar Quito afgereisd, in de hoop hier wel medestanders te vinden. In Riobamba waren ze namelijk op.

eerste sneeuw in Z. Amerika!

Zodoende ben ik dan in Quito, waar ik naast alle bergidsen bezoeken, ook maar eens een goede slaapzak heb gekocht. Het is namelijk koud op 5000m hoogte. Te koud voor mijn 3 euro Xenos-slaapzak in ieder geval. Dus eindelijk maar eens een donzen slaapzak gekocht. Toen ik in de winkel een praatje maakte met enkele verkopers, werd ik terstond uitgenodigd voor een klimtripje het komend weekend. Zodoende heb ik de afgelopen 2 dagen dan ook lekker geklettert op een raar soort vulkanisch gesteente. Midden in de modderige jungle. Erg leuk. Binnenkort meer fotos. Ciao!


en dan de foto´s: bergen en klimmen (warning: ecuadorianen vinden het leuk om veel nutteloze klimfotos te maken met andermans toestel)

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heyhey bertje,
    zo jij maakt ook veel spannends mee, ik moet als je moeder wel zeggen, doe je voorzichtig en nooit met vreemde mannen mee gaan he :) ook geen vrouwen. geniet ervan, want voor je het weet sta je weer in nederland.

    liefs loukie

    BeantwoordenVerwijderen