dinsdag 28 april 2009

Paradise....

Zo. Jullie hebben al weer even niks gehoord van mij. Maar ik was dan ook in paradijs. En daar doen blogs niet aan mee. Angelica wel. Nadat ik haar van het vliegveld in Lima had gehaald, zijn we na enkele dagen deze niet al te interessante stad ontvlucht. Op naar Mancora, met z´n mooie strand in het noorden van Peru. Daar hebben we een kleine 2 weken in een knus bamboe hutje op een steenworp afstand van het strand vertoeft. Het was heerlijk om samen 2 weken aan het strand te liggen, barbequen en te relaxen. Had ik al gezegd dat dit paradijselijk was?

Maar aan al het goede komt een einde, en na 2 weken ging Angelica weer terug naar Nederland. Nu ben ik weer terug in Huaraz, alleen. Met grote tegenzin en onder grote groepsdruk heb ik me laten inschrijven voor 2 klimwedstrijden. De afgelopen dagen stonden dan ook in het teken van onze grand-tour de competencias (ahum). Ik moet toegeven dat mijn tegenzin grotendeels ongegrond was, want het was vooral een hele gezellige bedoeling. Met de hele groep klimmers uit Huaraz gingen we 2 dagen op pad. De eerste wedstrijd was op een artificiele wand in Carhuaz, de volgende dag in rots in Shupluy. Om maar even nodeloos met gehuchten te smijten.

De eerste dag was erg komisch aangezien er naast onze groep van 7 welgeteld één andere deelnemer was. Dat mocht de pret niet drukken. De 2e dag gingen we naar Shupluy, waar wederom een heel festival was georganiseerd, inclusief dans en gastronomisch concours (e.g. cavia met aardappels). Dit keer met iets meer deelnemers. Als enige buitenlandse deelnemer had ik aan aandacht niet te klagen. Zo werd ik geinterview voor de camera; moest ik met de promotiedoos van de locale energy-bar op de foto en wilde iedereen weten waar ik vandaan kwam en hoe je in godsnaam Bert Kruyt uitspreekt.

Foto´s hier (vooral van de eerste dag, daarna was de batterij leeg). Vooral interessant voor deelnemers. Ergo; het zijn veel fotos van mannetjes op een klimmuur(tje).

Nu is het plan Steve en Teri op te gaan zoeken in Huayllay, een een bosque de piedras (bos van stenen) gelijkend aan Hatun Machay. Goin´ dark. Over and out!Geen opmerkingen:

Een reactie posten