dinsdag 7 april 2009

Return 2 Hatun Machay, or the telenovena of the dogs

Hoewel het totaal anders verliep dan verwacht, was het wederom een geweldige tijd in de mist. Waarom anders? Om te beginnen, bij aankomst in de hut werd ik gigantisch ziek. Waarschijnlijk de hoogte. Ofzo. In ieder geval heb ik de eerste dag bibberend en ijlend in mijn slaapzak doorgebracht. De volgende dag ging het wel weer, en heb ik voorzichtig de eerste stapjes ´in verticaal´ gewaagd. Wat op een systematisch gebrek aan zuurstof na, best aardig ging. Bij terugkomst in de hut was Jorge´s baas opeens aanwezig, en vertrok Jorge om onduidelijke redenen naar Huaraz. Waardoor ik alleen achterbleef.

Gelukkig waren daar Steve and Teri. Dit californische supertoffe stel reist in hun fully-equiped landrover door zuid amerika op zoek naar de tofste boulderproblemen. En zij waren net die dag aangekomen in Hatun Machay. Samen hebben we een aantal nieuwe boulders afgestoft en keihard geklommen. En vooral heel veel gelachen. Onder andere om de soaps die zich rond de vele honden afspeelden. Met een sleutelrol voor oude, blinde, gekke Cholo, de pitbull van de hut. Met zijn harem aan wijfjes waren er continu intriges waar joop van de ende een puntje aan kan zuigen.


En dan een mededeling van huishoudelijke aard: Reageren op berichten is alweer een tijdje mogelijk zonder te hoeven inloggen. Ik meld dit even aangezien jullie natuurlijk allemaal staan te popelen om je commentaren wereldkundig te maken. Bij deze, leef je uit.

1 opmerking:

 1. Michiel de Boorder27 april 2009 om 00:41

  Hee die Bertus!

  Net in een marathonsessie en in chrono-onlogische volgorde je berichtjes gelezen. Nu heb ik mijn dosis droogkloterij voor de komende maand weer gehad. Erg leuk om te lezen (ook het berovingsverhaal was uitermate vermakelijk... sorry daarvoor).

  De foto's (lang niet allemaal gezien) zijn fucking impressive... Ik zou in mijn broek schijten als ik daar zou hangen (van angst, niet van besmette cavia oid).

  Heel veel plezier nog daar en dank voor jouw berichtje op onze site!

  Grtz Michiel

  BeantwoordenVerwijderen